Скъпи (по)читатели,

За нас е изключителна привилегия да ви съобщим, че „Българска история“ спечели престижната награда на Асоциация „Българска книга“ – „Златен лъв“ за 2020 г.

По традиция браншовата организация присъжда годишната награда в навечерието на коледните празници.

Наградите се връчват в две категории и се определят съответно от журналистическо и експертно жури.

„Златен лъв“ в категорията за издателски проект с най-голяма обществена значимост се присъжда за книга или поредица от книги, които разглеждат важни за обществото проблеми и са предизвикали широк медиен интерес.

След обсъждане журналистическо жури в състав д-р Андрей Захариев, Гриша Атанасов, Светлана Дичева, Стефан Джамбазов и Петко Тодоров реши „Златен лъв“ 2020 да бъде връчен на издателство „Българска история“ за издаването на текстове от особена важност в областта на историческата реконструкция и запълването на ниши в българската историческа памет.

И по-специално, на паметта за един ключов относно разбирането на съвремието ни исторически период – между двете световни войни.

Това са изданията „Спомени – Димитър Пешев“, „Бурни времена“, „Септемврийски дни“, „Тристахилядна София и аз между двете войни“, „Жертвено поколение. Спомените на една концлагеристка“.

Благодарим от сърце на журито!

Благодарим и на вас – нашите читатели, за подкрепата, която ни оказахте през тази трудна за книгоиздаването година.

Отличените заглавия са налични както в търговската мрежа, така и онлайн на www.bulgarianhistory.shop

Тук е моментът да поздравим и нашите колеги от издателството на Нов български университет, които печелят „Златен лъв“ в другата категория – за най-добър издателски проект, с тяхната Антология „Сборник за народни умотворения (Научен и книжовен дял)“ в два тома.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.