Политика за лични данни

Моля, прочетете изцяло публикуваните Общи условия преди да използвате информационните и търговски услуги, предлагани от сайта https://www.bulgarianhistory.org. С визуализирането на https://www.bulgarianhistory.org всеки Потребител автоматично се задължава да спазва условията, описани в тях.

Администриране и защита на лични данни

„БИ 93” ООД, представляващото сайта www.bulgarianhistory.org е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България с ЕИК 202972277, със седалище и адрес на управление: гр. София 1799, район Младост, ж.к. Младост 2, бл. 260, вх. 1, ет. 3, ап. 10, имейл адрес: [email protected] телефон: 0878853520

„БИ 93” ООД, което е регистрирано като администратор на лични данни и притежава Удостоверение за администратор на лични данни № 413647, се задължава да полага дължимата грижа и да отговаря за защитата на информацията за потребителя.

„БИ 93” ООД се задължава да не разкрива, продава, заменя, отдава Вашата лична информация при никакви условия. „БИ 93” ООД гарантирани сигурността на личните Ви данни и не ги предоставяме нa трети страни, освен ако те не са изискани от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация при спазване на законово установените процедури във връзка с изпълнение на закона.

Съгласно Общите условия (позиционирани и достъпни за потребителя на сайта www.bulgarianhistory.org), потребителят се съгласява личните му данни да се използват от „БИ 93” ООД за  маркетингови цели и статистическа обработка в съответствие с чл. 4 от Закона за защита на личните данни.

Съгласно Общите условия (позиционирани и достъпни за потребителя в информационната платформа www.bulgarianhistory.org, потребителят се съгласява с въжможността „БИ 93” ООД да му изпраща информационни съобщения на електронната поща.

Политика за употреба на бисквитки

Настоящата Политика за употреба на бисквитки цели да Ви запознае с особеностите и целесъобразността на използването на бисквитки в сайта. https://www.bulgarianhistory.org

Бисквитката („cookie“) е файл, съдържащ ограничен набор от текстова информация, която даден уеб сайт прехвърля от уеб браузъра на твърдия диск на Вашето устройство временно, докато трае посещението Ви, или за по-дълъг период, в зависимост от вида бисквитка. Функцията на бисквитките е да Ви разграничат от останалите потребители на същия уеб сайт или да запазят определена информация, свързана с Вашите предпочитания и се използват от повечето сайтове, за да улеснят Вашето сърфиране. Всяка бисквитка е уникална за Вашия браузър и съдържа анонимна информация. Обикновено съдържанието включва наименованието на домейна, от която идва.

„БИ 93” подчертава, че някои функции или услуги на сайта може да не функционират правилно без бисквитки. Бисквитките запазват предпочитанията на потребителя и друга информация, но не могат да четат данни от твърдия диск или от бисквитки, създадени от други сайтове.

Сайтът www.bulgarianhistory.org не използва бисквитки, съдържащи лични данни, а само анонимни такива. Те са следните според тяхното предназначение:

БИСКВИТКИ, СВЪРЗАНИ С ЕФЕКТИВНОСТТА НА САЙТА
Чрез тях се събира статистическа информация относно трафика на сайта, включваща броя посещения, времето за престой, популярността на отделните страници, последователността на разглеждане, повторните посещения и момента на излизане от сайта. Това ни позволява да проследим успеваемостта на нашиият сайт, както и ефективността на сайта ни. Анализирайки данните, достигаме до решения за подобряване на потребителското преживяване на сайта.

ПРЕДПОЧИТАНИ НАСТРОЙКИ
Това са бисквитките за запазване на информация относно избор на езикова версия, местоположение и настройки на дисплея според вида на устройството, от което достъпвате уеб сайта. Целта е да не се налага отново избирате настройки, които вече сте потвърдили или отхвърлили при предишно посещение на сайта или в текущата сесия, като така се осигурява максимално удобство посещение на сайта.

ПОТРЕБИТЕЛСКО ПОВЕДЕНИЕ
Тази категория бисквитки съхранява информация за направените от Вас решения като потребител. Те включват запазване на стойности при попълване на анкети и история на Вашите предпочитания и заявки спрямо предлаганите от нас продукти и услуги. Така се избягва необходимостта от повторно въвеждане на данни и селекции с цел Ваше улеснение.

РЕКЛАМА И МАРКЕТИНГ
Тези бисквитки правят възможно персонализирането на рекламните послания на сайта, както и измерването ефективността на рекламите и промоционалните кампании. Те често се поставят от външни рекламни мрежи при предварително утвърдени условия. Рекламните бисквитки служат за съобразяването на реклами и маркетингови кампании с Вашите предпочитания. Те спомагат за това, да виждате само послания, които наистина ви интересуват, както и да не попадате на една и съща реклама всеки път, когато посетите сайта ни.

Почти всеки браузър позволява спирането на бисквитките. Това може да се случи на следните връзки:

Спиране на бисквитки за Internet Explorer
Спиране на бисквитки за Google Chrome
Спиране на бисквитки за Firefox
Спиране на бисквитки за Safari
Спиране на бисквитки за iOS

Повече информация за това как бизнесът използва бисквитките е налична тук.

Ако имате някакви въпроси по отношение на тази Политика за бисквитки, свържете се с „БИ 93” ООД на [email protected]

Този документ е обновяван за последно на 01 юни 2017.