ЗА НАС

Основна задача пред сдружение „Българска история“ е съхраняването и популяризирането на родното минало чрез активна издателска и продуцентска дейност.
Организацията е собственик на BULGARIANHISTORY.ORG – най-посещаваната историческа платформа в България, и BULGARIANHISTORY.SHOP – онлайн магазин с повече от 100 образователни издания.
Най-разпознаваемите интернет канали на „Българска история“ са едноименната Facebook страница, следвана от близо 400 000 души, както и YouTube каналa с над 100 000 абонати. Именно там сдружението развива своята продуцентска дейност, включваща стотици късометражни филми. 
От създаването си през 2012 г. „Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало.
Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на всеки един народ.
Нашата мисия е да достигнем до всички, които проявяват интерес към научнопопулярния аспект на историята, а с приоритет е подрастващото поколение. Това е и причината активно и доброволно да посещаваме училища в цялата страна от 2013 г. насам. За последните 10 години се срещнахме с над 10 000 ученици от 250 населени места.
„Българска история“ е носител на престижните награди за 2020 г. „Сайт на годината“ за цялостен принос и „Златен лъв“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост.