Ново издание за една от най-славните страници в българската военна история

В поредицата ни „Тестове и викторини“ ще подлагаме на изпитание знанията ви за определени сфери от българската история. Всеки отговор носи със себе си и допълнително пояснение, така че бъдете спокойни – дори да не откриете решението от определен въпрос, то бъдете сигурни, че ще го запомните!

Със забележителните си подвизи по време на Руско-турската война, българските опълченци написват едни от най-славните страници в родната история. Военните им успехи издигат на пиедестал българската бойна слава и са най-силното доказателство, че българите не получават даром свободата си. Приятно решаване!

[qsm quiz=39]

BULGARIANHISTORY.SHOP винаги ще ви предложи нещо ново и вълнуващо.

Изтеглете сега приложението ни и пазарувайте бързо, лесно и сигурно.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

ТЕСТ: Какво знаете за Българското опълчение?
4.4 от общо 88 глас(а)
Димитър Петров
Димитър Петров e студент по „Право” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. На 20 години е и е роден в гр. Монтана. Проявява силен интерес към българската история още от ранна възраст и основно негово хоби е четенето и събирането на историческа литература. Вълнува се още и от политика, спорт и изкуство.

1 коментар

  1. С каква пушка са снабдени опълченците по време на Руско-турската война?
    До колкото съм запознат опълченците са били снабдени с пушки Крънка, а що се отнася за Шаспото мисля, че са револвери, но може и да греша.

Отговор