Ново издание за една от най-славните страници в българската военна история

В поредицата ни „Тестове и викторини“ ще подлагаме на изпитание знанията ви за определени сфери от българската история. Всеки отговор носи със себе си и допълнително пояснение, така че бъдете спокойни – дори да не откриете решението от определен въпрос, то бъдете сигурни, че ще го запомните!

Настоящият тест е посветен на първия български владетел след Освобождението –княз Александър I Батенберг. Една личност, която неведнъж е поставяла интересите на България над своите собствени и ще остане завинаги в паметта на българите с участието си в едно от най-значимите събития в родната ни история – Съединението на Княжество България с Източна Румелия и неговата дипломатическа и военна защита. Пожелаваме ви успех и приятно решаване!

[qsm quiz=48]

BULGARIANHISTORY.SHOP винаги ще ви предложи нещо ново и вълнуващо.

Изтеглете сега приложението ни и пазарувайте бързо, лесно и сигурно.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

ТЕСТ: Какво знаете за живота и управлението на княз Александър I Батенберг?
4.7 от общо 26 глас(а)
Димитър Петров
Димитър Петров e студент по „Право” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. На 20 години е и е роден в гр. Монтана. Проявява силен интерес към българската история още от ранна възраст и основно негово хоби е четенето и събирането на историческа литература. Вълнува се още и от политика, спорт и изкуство.

Отговор