Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

Международният конкурс за есе на тема „Васил Левски – диалози във времето, диалози с времето” е организиран съвместно от Национален музей „Васил Левски”, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”, Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Фондация „Васил Левски” и е насочен към студенти, записали бакалавърска, магистърска и докторантска програма във висши учебни заведения в страната и чужбина.

За участие в конкурса се приема текст на български език, непубликуван в печатни или интернет издания, който не трябва да надвишава 3 стандартни страници със следните технически изисквания:

  1. 5400 знака;
  2. подравняване: Justify, Times New Roman;
  3. 12 pt., междуредие: 1,5, First line: 1,25.

Всеки участник трябва да приложи сканирано копие на уверение за записан семестър или на заверка в студентска книжка.

Срок за изпращане на есетата е от 17.12.2019 г. до 31.01.2020 г.  на адрес: v_levski_museum@mail.orbitel.bg.

Резултатите ще бъдат обявени на 18 февруари 2020 г.

Първа награда е в размер на 800 лв., втора – 500 лв., трета – 300 лв. Десет избрани есета ще бъдат публикувани в сборника „Текстът Левски – прочити в свой и в чужд контекст”.

Септември 1918 година. София е в опасност, след като тълпи разбунтували се войници се насочват към нея, за да търсят разправа с правителството и цар Фердинанд. Страната е на прага на братоубийствена война, а противниковите войски вече са готови да я окупират.

РАЗБЕРИ ПОВЕЧЕ

Предвиждат се и възможности за безплатен стаж в български държавен културен институт.

От триумфa по бойните полета на Средновековна България, през дните на изпитания по време на войните за национално обединение, до личните истории на достойни българи.

Ние разкриваме пред теб богатия свят на българската история!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Конкурс за есе за Левски
5 от общо 1 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор