Скъпи съмишленици,

Отново се нуждаем от помощта Ви и отправяме предизвикателство към тези от Вас, които биха желали да ни помогнат в подготовката на следващата ни инициатива.

Водени от стремежа ни да популяризираме всячески българската история, през септември 2015 година ще дадем началото на VIVAHISTORY  – иновативна  платформа, целяща да представи родното минало под формата на образователни видеоклипове. Времетраенето на всяко видео ще е до 5 минути, а съдържанието в него ще е поднесено по увлекателен и достъпен начин, подходящ за всяка една възраст.

Платформата ще обединява в себе си както биографии, събития и процеси от българската историография, така и теми засягащи българския бит, култура и туризъм. Тук може да изгледате подобен клип, който направихме през април т.г.

3232

На практика VIVAHISTORY надгражда всичко сторено от нас до този момент и смеем да твърдим, че ще е една сбъдната мечта за целия ни екип. Както неведнъж сме заявявали, за нас е приоритет всяка една инициатива да достига до максимално голяма аудитория и именно заради това достъпът до платформата ще бъде безплатен.

Целта на настоящия конкурс  е с Ваша помощ да изберем логото на проекта. Може да изпращате конкурсните си предложения в срок до 15 юли на адрес team@bulgarianhistory.org. Участниците с най-добри предложения ще получат награда, включваща книгите „Българската история в 100 личности“ и „Българската история в 100 събития“. Победителят от конкурса ще получи безвъзмездно партньорство в предстоящия сайт, включващ рекламен банер. За нас ще е чест да работим с дейни и талантливи хора!

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.