Пролетта вече отдавна е при нас, а лятото все по – бързо наближава. С покачването на температурите се покачи и настроението на екипа на „Българска история“. Именно затова решихме да ви представим новата ни инициатива, а именно конкурса с награди „Българската история в един кадър“. Той ще бъде предизвикателството за вас нашите читатели да ни изпратите снимка, рисунка, която според вас изобразява българската история по оригинален,забавен, сериозен, драматичен или какъвто и да било начин. Това е единственото изискване, защото не искаме да ви ограничаваме, а напротив да ви предизвикаме да използвате въображението си и да докажете на себе си и тези около вас, че историята може да бъде интересна, а не само наизустяване на дати и факти.

Конкурсът започва в понеделник 6 май и ще приключи на 2 юни, а файловете ще трябва да са в електронен формат и изпратени на лично съобщение в нашата група във Фейсбук или на e-mail: team@bulgarianhistory.org. След това изображенията ще бъдат публикувани и в продължение на четири седмици, всяка неделя, притежателят на снимката/рисунката събрала най – много харесвания в страницата ни през седмицата ще получава подарък тениска с един от  колажите по-долу( по негов избор). Призоваваме ви непременно да се включите в тази наша инициатива независимо от вашата възраст и професионален опит. Единствените изисквания са желанието, да умеете да се забавлявате и любовта към историята. „Българска история“ пожелава късмет на всички, които смятат да вземат участие и искрено ви заявяваме, че очакваме с нетърпение вашите предложения!

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.