received_4677210505624След няколко успешно проведени конкурса за фотография, екипът на сайта „Българска история” отправя поредното си предизвикателство, този път към родолюбците с талант да пишат. Тема на конкурса е: „Аз – строител на съвременна България”, а единствените условия, на които участниците трябва да отговарят, е да са на възраст от 16 до 23 години и да ни изпратят текст не по-голям от 2 000 думи обем.

„Аз – строител на съвременна България” е тема, която  не избрахме  случайно. Тя отговаря на философията, от която се водим в своята дейност, а именно, че всеки един от нас определя бъдещето на България чрез своите действия.

За да бъдем максимално обективни при избора на най- доброто есе, конкурсът ще протече в три етапа:

Етап 1: От 12 до 30 ноември редакционният екип очаква да получи кандидатурите и следните данни на участниците: име, населено място и телефон за контакт; на електронния адрес ese@bulgarianhistory.org.

Етап 2: От 1 до 10 декември 5-членно жури ще прочете и избере от получените есета 10, които отговарят на темата и езиковите правила и имат ясно формулирана и интересна тема, както и добра структурираност. Ще бъде оповестена не само комплексната, а и личната оценка, която всеки член на журито е дал за всяко от есетата.

Етап 3: На 10 декември резултатите ще бъдат оповестени и 10те най- добри творби ще бъдат публикувани в сайта на „Българска история”, където до 24 декември, 00:00 часа, ще подлежат на публично гласуване.

На 25 декември ще бъде обявен текстът, получил най- голям читателски вот и авторът му ще получи парично възнаграждение от 200 лв. Класираният на второ ще получи оригинално DVD издание на филма „Швейцарецът с българско сърце”, а за третия организаторите са предвидили книгата „Българската история в 100 личности”.

Участниците в конкурса ще получат съобщение, което потвърждава тяхното участие. В случай на липсващо такова, е желателно те да изпратят есето си повторно.

Екипът на „Българска история” с нетърпение очаква твоите размисли.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.