Подкаст #1: България – Япония на Балканите? Разговор за икономическото развитие след Освобождението

0
105

Подкаст „Българска история“ предлага на своите слушатели разговори и анализи, засягащи различни аспекти от историческото минало на България. Епизодите с водещ Иван Кънчев излизат два пъти месечно.

В тях отговорите на някои от най-дискусионните исторически въпроси ще търсят доказани специалисти в своята област.

Първият епизод ще засегне широко разпространеното схващане за бурното икономическо развитие на България в годините след Освобждението. До колко то отговаря на истината и как се появява изразът „България – Япония на Балканите“? Какво представлява стопанският живот на страната и как се поставят основите на съвременната българска икономика?

Отговорите на тези и още много въпроси ще откриете в разговора между водещия Иван Кънчев и д-р Владимир Станев.

Този подкаст достига до вас със съдействието на VIVACOM.

Слушай подкаст „Българска история“ в:

Книгата преплита по неповторим начин реалните личности и събития с художествените сюжети. Героизмът и страданията на българския войник са представени в контраст с интригите и разкоша, завладели софийския царски дворец. Романът ни сблъсква и с неизбежните житейски противопоставяния – любов и омраза, вярност и предателство, смелост и малодушие, пречупени през личната съдба на главните действащи лица.

РАЗБЕРИ ПОВЕЧЕ

👉 Spotify: https://spoti.fi/30snAeb👉 Soundcloud: https://bit.ly/3hhMXWD 👉 Apple Podcasts: https://apple.co/2ZHMw26 👉 Overcast: https://overcast.fm/itunes1523811370 👉 RadioPublic: https://radiopublic.com/-WwzgmL 👉 Breaker: https://bit.ly/2OFvDPl 👉 Pocket Casts: https://pca.st/r24zs1c7 👉 Castro: https://bit.ly/2WCy61c

Вече 8 години разказваме българската история по достоверен и увлекателен начин. Обеднихме стотици хиляди последователи в нашите образователни платформи и канали, които четат, гледат и дискутират съдържанието ни.

Включи се в дейността ни, като станеш наш благодател.

Нека заедно разкрием богатството на родното минало!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Подкаст #1: България – Япония на Балканите? Разговор за икономическото развитие след Освобождението
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор