Подкаст „Българска история“ предлага на своите слушатели разговори и анализи, засягащи различни аспекти от историческото минало на България. Епизодите с водещ Иван Кънчев излизат всяка седмица.

В тях отговорите на някои от най-дискусионните исторически въпроси ще търсят доказани специалисти в своята област.

Поредният епизод представя на вашето внимание един разговор, посветен на историята на военното разузнаване в България. Гост е един от най-добре запознатите специалисти с темата – професор Йордан Баев. В разговора той проследява развитието на военното разузнаване в страната от началото на ХХ век до наши дни, като акцентира на периода на Студената война, криещ много любопитни истории и примери за успешни разузнавателни мисии.

Епизода може да чуете тук.

Този подкаст достига до вас със съдействието на VIVACOM.

Вече 8 години разказваме българската история по достоверен и увлекателен начин. Обеднихме стотици хиляди последователи в нашите образователни платформи и канали, които четат, гледат и дискутират съдържанието ни.

Включи се в дейността ни, като станеш наш благодател.

Нека заедно разкрием богатството на родното минало!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор