Подкаст „Българска история“ предлага на своите слушатели разговори и анализи, засягащи различни аспекти от историческото минало на България. Епизодите с водещ Иван Кънчев излизат всяка седмица.

В тях отговорите на някои от най-дискусионните исторически въпроси ще търсят доказани специалисти в своята област.

Гост в новия епизод е Веселин Ханджиев – един от пионерите в областта на българските компютърни игри. В разговора си с Иван Кънчев той споделя как му хрумва идеята за играта „Цар – тежестта на короната“, как се стига до реализацията ѝ и на какво се дължи успеха ѝ. Историята на Black Sea Studios – успешните игри на производителя, купуването му от по-голям световен играч и по какво работи в момента Веселин и екипа му също са теми, обсъдени в епизода.
📌 Работата по Knights of Honor 2 може да следите тук:

⚔️ Game Website: https://knightsofhonor.com/ ⚔️ Forums: https://community.knightsofhonor.com ⚔️ Discord: https://discord.gg/knightsofhonor ⚔️ Steam: https://store.steampowered.com/app/736820/Knights_of_Honor_II_Sovereign/

Епизода може да чуете тук.

Този подкаст достига до вас със съдействието на VIVACOM.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.