Подкаст „Българска история“ предлага на своите слушатели разговори и анализи, засягащи различни аспекти от историческото минало на България. Епизодите с водещ Иван Кънчев излизат всяка седмица.

В тях отговорите на някои от най-дискусионните исторически въпроси ще търсят доказани специалисти в своята област.

Последният епизод за годината е посветен на историята на космонавтиката в България. Как се стига до полетите на Георги Иванов и Александър Александров, какви космически апарати се разработват в България и с основание ли често посочваме страната като една от космическите сили през изминалия век? Тези въпроси стоят в основата на разговора на Иван Кънчев с госта му Антон Оруш.

Българският портал за стара техника – https://www.sandacite.bg/

Албум „Голяма книга за българската техника“ – https://bulgarianhistory.shop/product/-golyama-kniga-za-balgarskata-tehnika/4/217

Тодор Живков в разговор с екипажа на втория български полет в Космоса – https://youtu.be/5pf3pyqMgys

Епизода може да чуете тук.

Този подкаст достига до вас със съдействието на VIVACOM.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.