Подкаст „Българска история“ предлага на своите слушатели разговори и анализи, засягащи различни аспекти от историческото минало на България. Епизодите излизат всяка седмица.

В тях отговорите на някои от най-дискусионните исторически въпроси ще търсят доказани специалисти в своята област.

Във втория епизод на подкаст „Българска история“ водещият Иван Кънчев и гостът му д-р Теодор Борисов обръщат погледи към някогашната спортна слава на България. Как страната ни извървява пътя от първи олимпийски медал до седма сила в света само 36 години по-късно и какво представлява системата на масовия спорт в годините на социализма?

Тези спортни въпроси и тяхната неминуема връзка с всички останали социални и икономически промени в българското общество през изминалия век се преплитат в този любопитен 45-минутен разговор.

Епизода може да чуете тук.

Този подкаст достига до вас със съдействието на VIVACOM.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.