Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

30 септември, София

Сдружение „Българска история“ представи книгата „Непобедимата конница“. Събитието бе домакинствано от „Един Завет“ – клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България, и се осъществи пред препълнената зала 1 на Централния военен клуб.

Малки и големи станаха свидетели на един вълнуващ разказ за героизъм и жертвоготовност, а сред официалните гостите бяха офицери и представители на Министерство на отбраната. Събитието бе удостоено лично от председателя на Съюза на възпитаниците на Военните на Н.В. училища, ШЗО и родолюбивото войнство и гражданство – капитан Атанас Илев.

Авторът на изданието – Стоян Тачев, бе удостоен с юбилеен медал „100 години Първа световна война” от Иво Антонов – директор на Дирекция „Социална политика“ и политика по военно-патриотично възпитание към МО. Той получи и още едно отличие, този път от „Един Завет“ – значка на Съюзът на възпитаниците на ВНВУ.

Един от акцентите на вечерта бе решението на автора на книгата – Стоян Тачев, да дари своя авторски хонорар на двойки с репродуктивни проблеми чрез фондация „Искам бебе“. Сдружение „Българска история“ също се включи в неговата кауза чрез дарение на стойност 500 лева.

От триумфa по бойните полета на Средновековна България, през дните на изпитания по време на войните за национално обединение, до личните истории на достойни българи.

Ние разкриваме пред теб богатия свят на българската история!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Представяне на „Непобедимата конница“ в Централния военен клуб
4.8 от общо 5 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор