30 септември, София

Сдружение „Българска история“ представи книгата „Непобедимата конница“. Събитието бе домакинствано от „Един Завет“ – клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България, и се осъществи пред препълнената зала 1 на Централния военен клуб.

Малки и големи станаха свидетели на един вълнуващ разказ за героизъм и жертвоготовност, а сред официалните гостите бяха офицери и представители на Министерство на отбраната. Събитието бе удостоено лично от председателя на Съюза на възпитаниците на Военните на Н.В. училища, ШЗО и родолюбивото войнство и гражданство – капитан Атанас Илев.

Авторът на изданието – Стоян Тачев, бе удостоен с юбилеен медал „100 години Първа световна война” от Иво Антонов – директор на Дирекция „Социална политика“ и политика по военно-патриотично възпитание към МО. Той получи и още едно отличие, този път от „Един Завет“ – значка на Съюзът на възпитаниците на ВНВУ.

Един от акцентите на вечерта бе решението на автора на книгата – Стоян Тачев, да дари своя авторски хонорар на двойки с репродуктивни проблеми чрез фондация „Искам бебе“. Сдружение „Българска история“ също се включи в неговата кауза чрез дарение на стойност 500 лева.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.