„Минало в минути“ е новата видео рубрика на сдружение „Българска история“. Форматът следва посоката на организацията за достъпно и увлекателно представяне на забравени личности и епизоди от родното минало. Автор и водещ на влога е Мирела, която води зрителите на кратки, но запомнящи се разходки из българския летопис.

В деветия епизод на „Минало в минути“ Мирела ни разказва за Волжка България, основана от втория син на Кубрат – Котраг. Къде се намира тя, колко време съществува и каква е нейната съдба, разберете в следващите минути.

Желаем ви приятно гледане, а ако влогът ни ви допада, тук може да гледате всички негови епизоди.

50 места от българската история отвъд България

Хареса ли ви статията?

5 любопитни факта за Волжка България (влог)
4.4 от общо 14 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!
СПОДЕЛИ
Българска история
От създаването си до днес „Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ. Нашата мисия е да достигнем до всички, които проявяват интерес към науката, а с приоритет е подрастващото поколение.

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР