„Минало в минути“ е видео рубриката на сдружение „Българска история“. Форматът следва посоката на организацията за достъпно и увлекателно представяне на забравени личности и епизоди от родното минало. Автор и водещ на влога е Мирела, която води зрителите на кратки, но запомнящи се разходки из българския летопис.

В тринадесетия епизод на видео рубриката ни Мирела ни отвежда на пътуване из Средновековието, за да ни представи един от владетелите на Второто българско царство с най-любопитна и наситена с премеждия история. Цар Теодор Светослав е достоен владетел, който управлява със здрава ръка, побеждава чуждите домогвания и анархията на болярите в държавата.

Желаем ви приятно гледане, а ако влогът ни ви допада, тук може да гледате всички негови епизоди.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.