В това видео ще разберете как българската армия печели една от най-големите си победи през Първата световна война. Успехът при Тутракан обаче не бил единствено от стратегическо значение. Той дошъл като акт на възмездие срещу Румънското нахлуване в България през Междусъюзническата война. Тутраканската епопея оказала решаващо значение за освобождението на Южна Добруджа и вдъхнала нова увереност на българския войник. И до днес битката е един от най-добрите примери за българската воинска храброст и чест.

Вече 8 години разказваме българската история по достоверен и увлекателен начин. Обеднихме стотици хиляди последователи в нашите образователни платформи и канали, които четат, гледат и дискутират съдържанието ни.

Включи се в дейността ни, като станеш наш благодател.

Нека заедно разкрием богатството на родното минало!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Тутраканската операция – светкавичният реванш
5 от общо 4 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор