„Минало в минути“ е видео рубрика на сдружение „Българска история“. Форматът следва посоката на организацията за достъпно и увлекателно представяне на забравени личности и епизоди от родното минало. Автор и водещ на влога е Мирела, която води зрителите на кратки, но запомнящи се разходки из българския летопис.

В петия епизод на „Минало в минути“ Мирела се потапя във вълнуващата и трагична история на „Титаник“. Събитията около злополучния трансатлантически рейс са повод за множество книги, песни и филми, повечето от които са познати на всички ни. В сянката на големите събития остават съдбите на десетки българи, имали злата участ да бъдат на борда на „непотопяемия кораб“.

Желаем ви приятно гледане, а ако влогът ни ви допада, тук може да гледате всички негови епизоди.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.