„Минало в минути“ е новата видео рубрика на сдружение „Българска история“. Форматът следва посоката на организацията за достъпно и увлекателно представяне на забравени личности и епизоди от родното минало. Автор и водещ на влога е Мирела, която води зрителите на кратки, но запомнящи се разходки из българския летопис.

В десетия епизод на видео поредицата ни „Минало в Минути“ Мирела разказва за две малко познати, но значими личности от българското Средновековие – считаните за последни български владетели Константин и Фружин.

Желаем ви приятно гледане, а ако влогът ни ви допада, тук може да гледате всички негови епизоди.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

2 КОМЕНТАРА

  1. Много ми хареса факта, че Мирела употреби думата „поробителя“, което предполага поробване и робство. Плюя на всеки, който замества думата “ робство“ в нашата история с „присъствие“!

  2. „Поробител“ може да породи спор за степента на робство, ако някои крайно леви хора искат да си чешат езиците дали е било като в Древен Египет или в близкото американско минало с чернокожите. Обидно е за паметта на дедите ни разбира се, но не можеш да им отречеш спора, защото ще дискриминираш мнение, вместо да го обориш с аргументи. Затова лично аз в подобни ситуации просто използвам думата „иго“, за да си спестя спорове в празни приказки. Никой не може да се противопостави на тази дума и аз искрено се кефя на безсилието, в което изпадат сеираджиите.

Отговор