Христина Богданова е праправнучка на Яна, най-голямата сестра на Васил Левски. Наследила е не само цвета на очите на Апостола, но и чертите на лицето ѝ изумително напомнят на неговите.

През последните години Христина обикаля из страната, за да се среща с хора и да им разказва истории от живота на своя бележит родственик. Истории, които докосват всеки, който ги чуе, защото те разкриват чисто човешките качества, вълнения, опасения и избори на този велик българин. Истории, в които героят на освободителното ни движение придобива плътността на жив, истински човек.

В навечерието на годишнината от гибелта на Левски, сдружение „Българска история“ организира събитието „Следа от Апостола“ – среща на Христина Богданова със софийска публика, на която историята на националния ни герой ще „оживее“. Заповядайте, за да чуем заедно увлекателните ѝ разкази на по чаша вино. Вход свободен.

КЪДЕ: ул. Кракра 11, „Съюз на архитектите в България“, зала 1
КОГА: 15-ти февруари, сряда, 19:00 часа

Заявете присъствието си на събитието в социалната мрежа:

Вече 8 години разказваме българската история по достоверен и увлекателен начин. Обеднихме стотици хиляди последователи в нашите образователни платформи и канали, които четат, гледат и дискутират съдържанието ни.

Включи се в дейността ни, като станеш наш благодател.

Нека заедно разкрием богатството на родното минало!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

„Българска история“ организира среща с родственичка на Апостола
5 от общо 2 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор