Нашите партньори от Skytrip ни представят един от най-красивите градове в  България от високо. Спиращите дъха гледки, професионализмът при заснемането и впечатляващото музикалното оформление превръщат този клип в едно емоционално изживяване, което заслужава Вашето внимание.

 

РУСЕ НАКРАТКО

Русе е най-големият български град на река Дунав, а населението наброява 160 000 жители, което го превръща в шестия у нас по този показател.

През Средновековието градът съществува като едно селище заедно с днешния румънски град Гюргево. От началото на XVII век Русе се развива като търговски център, като пристанището му е особено важно за стокообмена между Централна Европа и Балканите. През 60-те години на XIX век градът става столица на Дунавската провинция в Османската империя, с територия колкото днешна България. Изграждат се първите индустриални предприятия, железопътна линия. През втората половина на с.в. градът е седалище на 11 европейски дипломатически мисии. Влиянията на модерна Европа стават осезаеми, а това променя всекидневния начин на живот на жителите му.

Русе посреща своите гости с богато архитектурно наследство – плод на предприемчивия и европейски дух на русенци, привлекли в края на XIX и началото на XX век видни европейски архитекти и строители за изграждането на градската архитектурна среда. Десетки сгради паметници на културата днес носят знака европейско културно наследство.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.