Пролетта дойде, а с нея и желанието да публикуваме разнообразно съдържание, фокусиращо се върху туристическата тематика. И тъй като знаем, че сред аудиторията ни се намират не един или двама души с приключенски дух, отправяме поредното предизвикателство, в което главни действащи лица сте вие – нашите читатели.

Изпратете ни авторски пътепис, в който разказвате за посещението си на културно-исторически или природен обект (или пък няколко на брой) в нашата страна. Ние се наемаме да публикуваме материала и по този начин да гарантираме, че споделеното преживяване ще бъде интересно и полезно за хиляди хора.

Авторът на всеки одобрен и публикуван текст ще получи като подарък последната ни книга – „500 мисли на бележити българи“. Изискванията за одобряване на подаден текст са прости и са няколко на брой:

1. Минималният обем на текста да бъде 400 думи
2. Текстът да бъде съпътстван от една или няколко авторски снимки от пътуването
3. Пътеписът  да дава полезна информация за посетения обект/и, която да послужи на четящия

Всеки изпратен текст ще бъде публикуван в тридневен срок, а авторът му ще получи подаръка си веднага. Срокът за изпращане на 5 април.

Очакваме вашите допълните въпроси, текстове и снимки на team@bulgarianhistory.org

Рубриката ни „Пътеписи“ може да разгледате тук.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.