И тази година в Пловдив ще се проведе международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура Оne design week. В дните между 10 и 19 юни по улиците на вечния град ще бъде представена работата на 195 чуждестранни и 132 български артисти, а гости ще бъдат някои от най-известните имена в съвременния дизайн.

Фестивалът ще покаже 24 изложби от 22 държави, които включват многообразие от теми и техники, подбрани така, че да приближат аудиторията към съвременния дизайн (графичен, технологичен, изложбен, гейм, продуктов, социален, политически, текстилен, плакатен), давайки  възможност за нов и свеж поглед към световните тенденции в сектора.

Темата на тазгодишното издание на фестивала, който традиционно се случва през месец юни, е “Мога ли да помогна?” и разглежда дизайна като инструмент, който дава форма на всеки аспект от живота ни.

Фестивалната програма включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и редица събития със свободен достъп за широката публика – изложби, работилници, дискусии, представяния, лекции, детска програма, филми, книги, партита.

Програмата на събитието може да откриете тук.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.