Осмото издание на One design week събира изтъкнати имена от цял свят

0
73

И тази година в Пловдив ще се проведе международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура Оne design week. В дните между 10 и 19 юни по улиците на вечния град ще бъде представена работата на 195 чуждестранни и 132 български артисти, а гости ще бъдат някои от най-известните имена в съвременния дизайн.

Фестивалът ще покаже 24 изложби от 22 държави, които включват многообразие от теми и техники, подбрани така, че да приближат аудиторията към съвременния дизайн (графичен, технологичен, изложбен, гейм, продуктов, социален, политически, текстилен, плакатен), давайки  възможност за нов и свеж поглед към световните тенденции в сектора.

Темата на тазгодишното издание на фестивала, който традиционно се случва през месец юни, е “Мога ли да помогна?” и разглежда дизайна като инструмент, който дава форма на всеки аспект от живота ни.

Фестивалната програма включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и редица събития със свободен достъп за широката публика – изложби, работилници, дискусии, представяния, лекции, детска програма, филми, книги, партита.

Програмата на събитието може да откриете тук.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Осмото издание на One design week събира изтъкнати имена от цял свят
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор