Владимир Димитров-Майстора „оживява“ в центъра на Кюстендил. В продължение на три дни членовете на школата „Новите майстори“ рисуват образа на талантливия художник на централния площад „Велбъжд“. Площта на произведението е 1 декар и се твърди, че е най-голямата рисунка у нас на открито.

Проектът носи името „Майстора на един декар“. Очаква се мащабната картина да бъде завършена за няколко дни, като ще бъдат използвани специални бои. Проектът се осъществява от около 25 момчета и момичета, начело с ръководителя им Евгени Серафимов.  Картината ще бъде на площада в продължение на 2 седмици.

„Идеята бе да направим картина, която да е с големина 1 дка. Използвахме специална боя, за направата, на която ми помогна Свилен Блажев. Тази картина ще бъде на площада в рамките на 2 седмици, след което ще я изтрием. Целта на този проект е да направим реклама на Кюстендил. Предвиждаме картината да се заснемане с дрон“, заяви пред Дарик художникът Евгени Серафимов.

Владимир Димитров е творец, който с картините си успява да ни докосне до истинността на българския бит и култура, до живота на обикновения българин в годините след Освобождението – с цялата му красота, с цялата му тежест, с цялата чистота и цялата болка. Изявява се в портретния и пейзажния жанр и в битовата композиция. Неговите портрети и композиции притежават изразителни цветове, идеалистичен рисунък и силно символно излъчване.

maistora2
снимка: БТА

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.