Възраждането е един от най-романтичните и динамични периоди от нашата история. Обединени от идеята за независима България, малки и големи общности се опират на образованието като средство за прогрес. С общи усилия събират пари, за да изпратят най-будните си младежи да се учат в чужбина и после да се върнат по българските земи.

Възрожденската традиция е едно от нещата, които вдъхновиха създаването на Фонда за стипендии „Иди, учи и се върни“ на сдружение  на българите с опит в чужбина – Тук-Там през 2016-та година.

В партньорство с “Българска история” започна кампания, с която цели да събере средства за три стипендии  по 10 000 лв за второто издание на фонда за стипендии “Иди, учи и се върни”.

Планове на “Тук-Там” минават отвъд раздаването на стипендии. В организацията работят за това “Иди, учи и се върни” да се превърне в цялостна програма за развитие на следващото поколение лидери. Вече са поели по този път с настоящите си стипендианти – Наско, Сиво и Лили, които миналата година бяха подкрепени с общо 11 000 лева, за да учат в Харвард, Кеймбридж и Марбург.

Вярваме, че и днес както през Възраждането имаме нужда да почерпим от световния опит, а наученото да върнем обратно в България и да допринесем за нейното развитие.

Всеки може стане част от сговорната дружина като сподели кампанията или стане дарител. Подкрепете фонда за стипендии “Иди, учи и се върни”.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.