Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

Паша Христова е една от най-обичаните български естрадни певици. Съдбата не е доброжелателна към нея и тя си отива от живота едва 25-годишна. Обаятелно красива и същевременно скромна, тя се радва на обичта и възхищението на безброй почитатели, както в България, така и в чужбина.

Завинаги ще останат да звучат бележитите и песни като: „Една българска роза“, „Повей, повей“, „Остани“, „Ах, този дивен свят“, „Бяла песен“. Те са способни да просълзят всеки, като безспорно най-емблематичната от тях е “Една българска роза”.

В творбата се пее за един от символите на България – розата и това как тя винаги ще носи духа на родината, колкото и далеч зад граница да се намира човек. Както българската роза има дълготраен аромат, така и песните на Паша Христова продължават да звучат в българското съзнание години наред.

 

От триумфa по бойните полета на Средновековна България, през дните на изпитания по време на войните за национално обединение, до личните истории на достойни българи.

Ние разкриваме пред теб богатия свят на българската история!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

„Една българска роза“ – геният на Паша Христова
4.2 от общо 23 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор