Вече близо 5 години ние от сдружение „Българска история“ сме се заели да популяризираме родното минало, като винаги сме се стремели да правим това по един достъпен, увлекателен начин, служейки си с най-разнообразни методи и подходи. През изминалите години извървяхме дълъг път, изградихме два уебсайта, създадохме най-голямата фейсбук страница за българска история, издадохме списания и книги, заснехме документални филми и поредици, създадохме множество и най-различни инициативи, като собствено телевизионно предаване по BiTelevision.

Желанието ни е да продължаваме да се развиваме и да надграждаме вече съграденото. За да постигнем това обаче, ще ни трябва вашата подкрепа. Екипът ни е малък, сплотен, трудоспособен и с времето се научи как „да тъче едновременно на няколко стана“, но амбициите ни надвишават човешкия потенциал, с който разполагаме. Заради това решихме отново да стартираме стажантска програма, която да ни помогне да попълним със „свежи“ попълнения авторския колектив на уеб сайта ни.

Търсим млади, ентусиазирани, желаещи да се развиват хора. Колкото до критериите на подбор – интересът ви към българската история е най-важният за нас, както и умението ви да пишете. Формалното историческо образование далеч не е задължително условие, макар да е предимство.

Стажантската програма е с продължителност от 3 месеца и е неплатена. Разбира се, всеки желаещ да продължи участието си в работата ни, ще има възможност и след края на трите месеца.

Стажът е съобразен с ежедневния ритъм както на работещи, така и на учещи, тъй като включва дистанционна работа. Основният ангажимент на автора ще бъде да изпраща от 3 до 5 материала месечно (от 800 до 1500 думи), посветени на теми, които го вълнуват.

Важно:

В края на стажа ще получите официален документ удостоверяващ проведения стаж, както и препоръка от нас.

За да кандидатствате:

Не е необходимо да отговаряте на каквото и да е формално условие. Единственото, от което се нуждаем е Ваше CV, както и кратко изложение за мотивацията да се включите в екипа ни.

Писмата си изпращайте на team@bulgarianhistory.org до 15 юни 2017 година.

Повече за нас може да научите тук.

Презентация на дейността ни може да погледнете тук.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Марио Мишев
Марио Мишев е на 29 години от София. Завършва Френската гимназия в София, а впоследствие и бакалавър по Политология в Софийския университет. Съосновател е на „Българска история“, автор на пет книги, както и сценарист на няколко документални филми и поредици. От две години заема длъжността маркетинг директор в издателство „Българска история“. Лектор в инициативата „Уроци по родолюбие“, чрез която е посетил над 300 училища в цялата страна.