Деца стават главни действащи герои в мащабен проект, посветен на 180-     годишнината от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2017 година България ще отбележи 180-годишнината от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски. В тази връзка бе даден старт на проекта „180 МИГА БЕЗСМЪРТИЕ“. Неговата идея е да бъдат събирани детски текстове и рисунки в свободен стил на тема „Моят Васил Левски“.

Всеки желаещ да се включи ще може да разкаже в кратък текст (от няколко реда до най-много 2 страници) какъв е „неговият“ Левски, какви са чувствата и мислите, които изникват в съзнанието му, когато се произнесе името на великия българин, кога за пръв път е чул името му, кои са най-паметните фрази на Апостола, запечатали се в ума му. И въобще всичко, което съзнанието отключва на тема „Васил Левски“. Ще може да го изобрази по начина, който живее в съзнанието му.

Проектът се обръща към децата и тяхната интерпретация на темата „Васил Левски“, защото детските мисли са най-искрени и чисти. Защото именно в тях трябва да възпитаваме идеалите на Апостола. Защото техният език, тяхната гледна точка, техните разбирания за света са най-ценните. Те са богатството на нашия народ и опитвайки се да ги наставляваме, всъщност често трябва да се учим от тях.

„180 МИГА БЕЗСМЪРТИЕ“ има за цел да изгради най-чистия и искрен образ на Апостола. Разказан и изобразен от нашите деца. Поощрете ги! Помогнете им да се включат, за да изградим заедно един сборник-послание.

180 от всички разкази и рисунки ще попаднат в специалното издание „180 МИГА БЕЗСМЪРТИЕ“.

И най-важното! Включвайки се в проекта, участниците не само ще впишат имената си в сборника, а ще бъдат част от бъдещата благотворителна акция „Деца подават ръка на деца“. Средствата от продажбата на изданията „180 МИГА БЕЗСМЪРТИЕ“ ще отидат в помощ на благотворителна кауза, която ще бъде допълнително обявена.

ЗА ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ:

Изпращайте текстове и рисунки на 180migalevski@gmail.com, като съобщение на фейсбук страницата https://www.facebook.com/180VasilLevski /  или физически на адрес: гр. София, жк. Борово, ул. Подуево 9, ет. 5, ап. 23, за Ивайло Кючуков. Освен текстът или рисунката, свързани с Васил Левски трябва да бъдат посочени името на автора, неговата възраст (възрастовото ограничение е до 18 години) и местожителство.

Текстове и рисунки ще се приемат до 18.06.2017 г.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.