Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

Нашите партньори от Skytrip ни представят най-малкият град в България от високо. Спиращите дъха гледки, професионализмът при заснемането и впечатляващото музикалното оформление превръщат този клип в едно емоционално изживяване, което заслужава Вашето внимание.

 

МЕЛНИК НАКРАТКО

Намира се на 22 км от Сандански, в югозападните поли на Пирин. Още с влизането в градчето, сякаш се пренасяте години назад, попадате в далечното минало – малки прекрасни живописни къщички с типичните керемидени покриви, тайнствени улички, каменни пътища, по които минават каруци с коне,  натоварени с известното мелнишко вино.

Климатът е подобен на този в Сандански – мека и топла зима и горещо лято. Това благоприятства за отглеждането на различни сортове лозя, като един от най-уникалните е „Широка мелнишка“. Винарските изби тук са известни не само в България, a и в цяла Европа.

Градът се гордее не само с мелнишкото вино, но и със забележителностите си. Сред тях са Пашовата къща (градски национален музей), Кордопуловата къща (частен музей), Болярската къща (най–старата запазена къща в България) и руините на средновековни къщи. В околностите се намира и Роженският манастир, един от добре запазените средновековни центрове на вярата в България. И не на последно място са всеизвестните Мелнишки пирамиди, истинско чудо на природата.

От триумфa по бойните полета на Средновековна България, през дните на изпитания по време на войните за национално обединение, до личните истории на достойни българи.

Ние разкриваме пред теб богатия свят на българската история!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Мелник от птичи поглед (видео)
4.8 от общо 12 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор