прожекцияКакто някои от вас знаят, ноември се захванахме със снимането на филм, посветен на полковник Владимир Серафимов – освободителят на Родопите. Целта ни беше да разберем малко повече за този меко казано позабравен, но изключително значим за историята на България герой. Снимките осъществихме в Родопите, както и в Средногорието, където всъщност е и родното място на героя. Изключително сме щастливи от факта, че община Смолян ни покани в града им, за да прожектираме филма ни. Градската управа ще поеме всички разходи за пътува.ето ни, за което сме им изключително благодарни! Това ще се случи на 27 февруари 2013 година от 18:00 в кинозалата на Планетариума. Очакваме ви!
Първата прожекция на филма ни беше в СУ „Св. Климент Охридски“ на 18 януари. В Аулата на университета се събраха около 200 човека, което изключително много ни зарадва! Готови сме да прожектираме филма ни и в други градове, тъй като интересът към него ни вдъхновява и ни кара да се чувстваме удовлетворени от работата си. Не на последно място искаме да благодарим на всички от вас, които бяхте съпричастни и ни помогнахте финансово, за да стане този филм факт!

Трейлърът на филма може да видите тук.
Повече за заснемането на филма може да разберете тук и тук.
А ако се чудите кои сме ние, може да надзърнете в тази секция :)

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.