Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

Нека дарим историяСкъпи приятели,

С огромен ентусиазъм Ви съобщаваме, че поставяме началото на кампанията „Нека дарим история”, чрез която с Ваша помощ желаем да зарадваме онези деца и юноши, които, лишени от възможността да изживеят една пълноценна, щастлива Коледа – вкъщи, край близките си, се нуждаят от грижата на всички нас.

Може би мнозина от Вас знаят, че в работата си се стремим да се придържаме към идеята за необходимостта от възпитание на родолюбие и чувство за национална идентичност у подрастващите от най-ранна възраст. И докато това е постижимо в семейна среда, то за децата в социалните домове подобно начинание е трудна задача.

В кампанията „Нека дарим история“ може да зарадвате дете с книга, списание, албум или атлас на историческа тематика. Единственото условие е предоставената от Вас литература да е подходяща и атрактивна за деца, илюстрирана или пък информацията в нея да е поднесена по достъпен начин.

Като допълнение към тази инициатива, екипът ни пък планира да изнесе в бъдеще открити уроци по история в някои от центровете за деца, лишени от родителска грижа в страната.

Социалните домове, децата от които ще получат Вашия подарък, са:

  1. Дом за деца лишени от родителска грижа в гр. Стражица
  2. Дом за деца лишени от родителска грижа „Надежда“ в гр. Белоградчик
  3. Център за настаняване от семеен тип в с. Борован
Септември 1918 година. София е в опасност, след като тълпи разбунтували се войници се насочват към нея, за да търсят разправа с правителството и цар Фердинанд. Страната е на прага на братоубийствена война, а противниковите войски вече са готови да я окупират.

РАЗБЕРИ ПОВЕЧЕ

Срокът за изпращане е 25-ти декември, за да успеем да зарадваме малчуганите между Коледа и Нова година. Всички, които изявяват готовност да се включат, могат да се свържат с нас на ekip@bulgarianhistory.org и да получат адрес за доставка.

Нека заедно подарим история, защото нищо не прави празничните дни по-светли от добрите дела.

От триумфa по бойните полета на Средновековна България, през дните на изпитания по време на войните за национално обединение, до личните истории на достойни българи.

Ние разкриваме пред теб богатия свят на българската история!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Нека дарим история
1 от общо 1 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

1 коментар

Отговор