Нека дарим историяСкъпи приятели,

С огромен ентусиазъм Ви съобщаваме, че поставяме началото на кампанията „Нека дарим история”, чрез която с Ваша помощ желаем да зарадваме онези деца и юноши, които, лишени от възможността да изживеят една пълноценна, щастлива Коледа – вкъщи, край близките си, се нуждаят от грижата на всички нас.

Може би мнозина от Вас знаят, че в работата си се стремим да се придържаме към идеята за необходимостта от възпитание на родолюбие и чувство за национална идентичност у подрастващите от най-ранна възраст. И докато това е постижимо в семейна среда, то за децата в социалните домове подобно начинание е трудна задача.

В кампанията „Нека дарим история“ може да зарадвате дете с книга, списание, албум или атлас на историческа тематика. Единственото условие е предоставената от Вас литература да е подходяща и атрактивна за деца, илюстрирана или пък информацията в нея да е поднесена по достъпен начин.

Като допълнение към тази инициатива, екипът ни пък планира да изнесе в бъдеще открити уроци по история в някои от центровете за деца, лишени от родителска грижа в страната.

Социалните домове, децата от които ще получат Вашия подарък, са:

  1. Дом за деца лишени от родителска грижа в гр. Стражица
  2. Дом за деца лишени от родителска грижа „Надежда“ в гр. Белоградчик
  3. Център за настаняване от семеен тип в с. Борован

Срокът за изпращане е 25-ти декември, за да успеем да зарадваме малчуганите между Коледа и Нова година. Всички, които изявяват готовност да се включат, могат да се свържат с нас на ekip@bulgarianhistory.org и да получат адрес за доставка.

Нека заедно подарим история, защото нищо не прави празничните дни по-светли от добрите дела.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.