Коя според Вас е най-подценяваната личност в революционното дело?

1
103

Подемът, обхванал българския народ по време на националноосвободителното движение, въвлича хора от всички слоеве на обществото. Всеки един от участниците, независимо революционер или възрожденец, е дал своя принос за осъществяване на жадуваната цел, но историческата наука е пренебрегнала мнозина за сметка на други.

Често казваме, че е погрешно познанието за миналото да бъде ограничавано единствено до делата на националните ни герои като Левски, Ботев и Раковски например. Умеем да поставяме ореоли върху тези личности, а в същия момент, съвсем несъзнателно, правим така че други да тънат в забвение. В този ред на мисли Ви питаме:

Коя според Вас е най-подценяваната личност в революционното дело?

Най-любопитните и обосновани мнения ще бъдат публикувани в първия брой на списание „Българска история”, който ще излезе от печат по случай националния празник 3-ти март. Молим Ви да изпращате Вашите позициите на [email protected]

Авторите на избраните мнения ще получат списанието като подарък.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Хареса ли ви статията?

Коя според Вас е най-подценяваната личност в революционното дело?
4.3 от общо 15 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!
СПОДЕЛИ
Българска история
От създаването си до днес „Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ. Нашата мисия е да достигнем до всички, които проявяват интерес към науката, а с приоритет е подрастващото поколение.

1 коментар

  1. Желая успех на списанието!Много са личностите в българската история отдали живота си за нашата мила БЪЛГАРИЯ,но не всички се знаят от днешното поколение,мисля,че във всеки град и най малко селце се помнят такива личности и би било хубаво в списанието да има рубрика-“ЗАБРАВЕНИ ГЕРОИ НА МОЯ РОДЕН КРАЙ“ ,като за същата се използват настоящи и бивши читалищни служители и документи тънещи в праха на историята.От все сърце желая успех!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР