Българско военно чудо: Люлебургаз – Бунархисар

2
2629

Представяме ви новия бонус епизод на „Българско военно чудо“. Той е посветен на епичните боеве по линията Люлебургаз – Бунархисар, разиграли се през Балканската война. Битката е най-голямото сухопътно сражение в европейската история в периода от Френско-Пруската до Първата световна война. Приятно гледане!

Документалната поредица „Българско военно чудо“ е съвместен проект на сдружение „Българска история“ и на ЗАД „Армеец“, който пресъздава най-големите постижения на българската армия в периода петте войни след Освобождението на България.

Целта на поредицата е да напoмни за огромната сила, която българският народ притежава, когато е обединен, като едновременно с това направи тези исторически епизоди интересни за широката публика.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

2 КОМЕНТАРА

  1. Защо се трепаха идиотите? Войната е нещастие организирано от изроди. Взаимното клане на човеци не бива да да се героизира.

  2. Идиотите се трепаха, за да може след 100 години да има питащи от своята удобна трибуна на диванче в собствен дом с каминка или парно и да задава тези проницателни въпроси на свой собствен език, който пък да е приет официално в цяла Европа и признат от лингвистите по цял свят. Още питания?

Отговор