„Има едно място на този свят, където пролетните мъгли обгръщат зелените върхове, а в долините под тях забравени крале почиват във вечните си покои. Място, където слънцето осветява чезнещите руини на погубени империи, а дивите гори още шепнат за стъпките на могъщи воини, крачили из тях. Земя, в чиито недра са скрити златни съкровища, земя на магии, изоставени светилища, на пролетни цветя, на малки потоци, превърнали се в могъщи реки. Място, събрало в едно свръхестествена симбиоза на драматизъм, красота и величие. Сред неизбродими планини, плодородни равнини и стръмни брегове, планински селца и градове. Място, което може да ви очарова или изненада, което да познавате и да откривате отново всеки ден, малко по малко.“

българия
По този красив и необикновен начин приятелите ни от екипа на „Това е България“ описват милата ни родина. Ние напълно споделяме чувствата им и именно заради това даваме старт на една нова рубрика в сайта ни, чието съдържание ще се различава коренно от традиционното такова.

Целта ни е да включим вас – нашите читатели като основен участник в идеята ни. Винаги сме твърдяли, че „Българска история“ е общност, в която всеки, който припознава идеите и възгледите си, е добре дошъл с помощта си.

За рубриката „Моята България“ ще разчитаме на вашите преживявания, мисли и пътеписи, свързани с България. Ще очакваме от вас да ни разкажете за ваше пътуване из непознат край на страната, за срещата ви с топли и добри хора, за разговорите ви с възрастни, изкарващи си прехраната на полето. С голяма радост бихме чели за хиляди спиращи дъха пейзажи, които са изникнали пред очите ви, докато сте се разхождали из магическите Родопи, за внушителните върхове на Пирин и Рила, за продължаващите с часове разходки из Странджа, за нощуването на палатка нейде из билата на Стара планина.

Страната ни е необятна, а още по-важно – тя е прекрасна. Това е и причината да дадем свобода на въображението ви. Текстовете, които очакваме, са плод на вашите чувства и мисли – ние не задаваме формат, правила и норми. Искаме чрез тях да докоснете сърцата на хиляди хора, желаещи да се откъснат от ежедневието и да посетят, макар и мислено, някое неповторимо кътче на България.

Текстовете ви очакваме на електронна поща:
text@bulgarianhistory.org

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.