Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

10014092_774868769203410_839245184_oНа 14 април от 18:30 часа в Аулата на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ имахме удоволствието да представим първата ни книга – „Българската история в 100 личности“. Както знаете, тя излезе от печат месец по-рано – на 17 март, но умишлено решихме представянето й да се състои по-късно. На него присъстваха над 200 човека, което бе една изключително приятна изненада за нас. Ние, като организатори, макар и нямащи особен опит в подобен тип мероприятия, се постарахме събитието да бъде малко по-нестандартно и интересно за всички в Аулата.

Водещ бе Драгомир Симеон, а освен него на сцената излязоха асистентите от Софийския университет Никола Дюлгеров и Христо Беров, авторите на книгата – Иван Кънчев, Ивомир Колев и Марио Мишев, както и издателят й – Момчил Тодоров. Мария Маринова пък докосна гостите с изпълнението на „Девойко Мари Хубава“ и „Облаче ле Бяло“ в началото и края на събитието. След уводните думи на водещия, думата взеха преподавателите в Софийския университет, единият от които е и консултант на книгата (Христо Беров). Тримата автори пък споделиха как се е зародила идеята за „Българската история в 100 личности“ и колко време е отнело написването й. В края на събитието те отговаряха на въпросите на публиката.

След като представянето на първата ни книга вече е в историята, искаме още веднъж да благодарим на „виновниците“ то да стане факт и на всеки един, който отдели от времето си и дойде на това важно за нас събитие. Признаваме си, че в дните преди него изпитвахме сериозни притеснения дали ще успеем да се справим с организацията, но емоциите, които изпитахме през този близо един час, както и интереса на хората са най-голямата награда, която можехме да получим.

Благодарим ви!

От триумфa по бойните полета на Средновековна България, през дните на изпитания по време на войните за национално обединение, до личните истории на достойни българи.

Ние разкриваме пред теб богатия свят на българската история!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Представяне на книгата „Българската история в 100 личности“ (снимки)
5 от общо 1 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор