10014092_774868769203410_839245184_oНа 14 април от 18:30 часа в Аулата на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ имахме удоволствието да представим първата ни книга – „Българската история в 100 личности“. Както знаете, тя излезе от печат месец по-рано – на 17 март, но умишлено решихме представянето й да се състои по-късно. На него присъстваха над 200 човека, което бе една изключително приятна изненада за нас. Ние, като организатори, макар и нямащи особен опит в подобен тип мероприятия, се постарахме събитието да бъде малко по-нестандартно и интересно за всички в Аулата.

Водещ бе Драгомир Симеон, а освен него на сцената излязоха асистентите от Софийския университет Никола Дюлгеров и Христо Беров, авторите на книгата – Иван Кънчев, Ивомир Колев и Марио Мишев, както и издателят й – Момчил Тодоров. Мария Маринова пък докосна гостите с изпълнението на „Девойко Мари Хубава“ и „Облаче ле Бяло“ в началото и края на събитието. След уводните думи на водещия, думата взеха преподавателите в Софийския университет, единият от които е и консултант на книгата (Христо Беров). Тримата автори пък споделиха как се е зародила идеята за „Българската история в 100 личности“ и колко време е отнело написването й. В края на събитието те отговаряха на въпросите на публиката.

След като представянето на първата ни книга вече е в историята, искаме още веднъж да благодарим на „виновниците“ то да стане факт и на всеки един, който отдели от времето си и дойде на това важно за нас събитие. Признаваме си, че в дните преди него изпитвахме сериозни притеснения дали ще успеем да се справим с организацията, но емоциите, които изпитахме през този близо един час, както и интереса на хората са най-голямата награда, която можехме да получим.

Благодарим ви!

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.