Скъпи приятели,

Eкипът на „Българска история“ организира масово изкачване на Черни връх. Събитието се провежда за втора поредна година, по случай 152-годишнината от рождението на големия български писател Алеко Константинов. Изкачването на върха, извършено именно от него през 1895 година, се счита за рождена дата на организирания туризъм в България.

Годишнината от рождението на Щастливеца се навършва на 13 януари (вторник) За да бъде по-удобно за всички ни, решихме, че 17 януари (събота) е по-подходяща дата за провеждане на мероприятието. Сборният пункт е последната спирка на автобус 93, която се казва „Лифт Драгалевци“. Очакваме Ви точно в 8:00 сутринта. Изкачването на Черни връх трае 4-5 часа. Всеки ще има възможност сам да прецени дали иска да използва лифт на качване или слизане. Имайки предвид миналогодишното изкачване, вероятно главната група ще е пеша по време на изкачване и с лифта надолу.

Начало на миналогодишния поход, в който взеха участие около 250 души.
Начало на миналогодишния поход, в който взеха участие около 250 души.

Според прогнозата за времето, условията ще са относително благоприятни, предвид зимния сезон. Въпреки това, отправяме призив никой да не подценява планината и опасностите, които тя крие. Нека запазим хубав спомен за това събитие.

През 2014 година с над 250 души изкачихме Черни връх в памет на Щастливеца. Тук може да видите как мина събитието, което лично за нас беше изключително вълнуващо.

Ще бъдем изключително щастливи, ако отново заедно успеем да покажем, че подобна авантюристична инициатива може да обедини и много хора в името на един велик творец. Очакваме ви!

Снимка за спомен на Черни връх с една от групите.
Снимка за спомен на Черни връх с една от групите.

Всички новини и подробности около похода научете тук.

Телефон за контакти:
0878 85 35 20 – Иван Кънчев
0876 231 054 – Марио Мишев

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.