Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

Скъпи приятели,

Eкипът на „Българска история“ организира масово изкачване на Черни връх. Събитието се провежда за втора поредна година, по случай 152-годишнината от рождението на големия български писател Алеко Константинов. Изкачването на върха, извършено именно от него през 1895 година, се счита за рождена дата на организирания туризъм в България.

Годишнината от рождението на Щастливеца се навършва на 13 януари (вторник) За да бъде по-удобно за всички ни, решихме, че 17 януари (събота) е по-подходяща дата за провеждане на мероприятието. Сборният пункт е последната спирка на автобус 93, която се казва „Лифт Драгалевци“. Очакваме Ви точно в 8:00 сутринта. Изкачването на Черни връх трае 4-5 часа. Всеки ще има възможност сам да прецени дали иска да използва лифт на качване или слизане. Имайки предвид миналогодишното изкачване, вероятно главната група ще е пеша по време на изкачване и с лифта надолу.

Начало на миналогодишния поход, в който взеха участие около 250 души.
Начало на миналогодишния поход, в който взеха участие около 250 души.

Според прогнозата за времето, условията ще са относително благоприятни, предвид зимния сезон. Въпреки това, отправяме призив никой да не подценява планината и опасностите, които тя крие. Нека запазим хубав спомен за това събитие.

През 2014 година с над 250 души изкачихме Черни връх в памет на Щастливеца. Тук може да видите как мина събитието, което лично за нас беше изключително вълнуващо.

Ще бъдем изключително щастливи, ако отново заедно успеем да покажем, че подобна авантюристична инициатива може да обедини и много хора в името на един велик творец. Очакваме ви!

Снимка за спомен на Черни връх с една от групите.
Снимка за спомен на Черни връх с една от групите.
Септември 1918 година. София е в опасност, след като тълпи разбунтували се войници се насочват към нея, за да търсят разправа с правителството и цар Фердинанд. Страната е на прага на братоубийствена война, а противниковите войски вече са готови да я окупират.

РАЗБЕРИ ПОВЕЧЕ

Всички новини и подробности около похода научете тук.

Телефон за контакти:
0878 85 35 20 – Иван Кънчев
0876 231 054 – Марио Мишев

От триумфa по бойните полета на Средновековна България, през дните на изпитания по време на войните за национално обединение, до личните истории на достойни българи.

Ние разкриваме пред теб богатия свят на българската история!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

„По стъпките на Алеко“
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор