„По стъпките на Алеко“ – изкачване на Черни връх в памет на Щастливеца

0
227

Приятели,

екипът на „Българска история“ кани всеки един, който има желание да се присъедини към масовото изкачване на Черни връх. Събитието се организира по случай 151-годишнината от рождението на големия български писател Алеко Константинов. Изкачването на върха, извършено именно от него през 1895 година, се счита за рождена дата на организирания туризъм в България.

Годишнината от рождението на Щастливеца се навършва на 13 януари (понеделник), но за да бъде по-удобно на всеки и повече хора да могат да се присъединят към събитието решихме, че е удачно да го направим в неработен ден и затова се спряхме на събота, 18-ти януари. Сборният пункт, от който ще тръгнем е последната спирка на автобус 93, която се казва „Лифт Драгалевци“. Очакваме ви в 8:00 сутринта.

Според прогнозата за времето, условията ще са относително благоприятни, предвид зимния сезон. Именно това е още една причина всеки, който смята, че изкачването на Черни връх е подходящ начин за отбелязването на паметта на големия българин, да се включи.

Ще бъдем изключително щастливи, ако се присъедините и заедно покажем, че подобна авантюристична инициатива може да обедини и събере много хора на едно място. Очакваме ви!

Събитието във Facebook може да видите тук.

Време за книги! Безплатна доставка за всяка поръчка.

КЪМ МАГАЗИНА

Алеко конста

BULGARIANHISTORY.SHOP винаги ще ви предложи нещо ново и вълнуващо.

Изтеглете сега приложението ни и пазарувайте бързо, лесно и сигурно.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

„По стъпките на Алеко“ – изкачване на Черни връх в памет на Щастливеца
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор