Приятели,

екипът на „Българска история“ кани всеки един, който има желание да се присъедини към масовото изкачване на Черни връх. Събитието се организира по случай 151-годишнината от рождението на големия български писател Алеко Константинов. Изкачването на върха, извършено именно от него през 1895 година, се счита за рождена дата на организирания туризъм в България.

Годишнината от рождението на Щастливеца се навършва на 13 януари (понеделник), но за да бъде по-удобно на всеки и повече хора да могат да се присъединят към събитието решихме, че е удачно да го направим в неработен ден и затова се спряхме на събота, 18-ти януари. Сборният пункт, от който ще тръгнем е последната спирка на автобус 93, която се казва „Лифт Драгалевци“. Очакваме ви в 8:00 сутринта.

Според прогнозата за времето, условията ще са относително благоприятни, предвид зимния сезон. Именно това е още една причина всеки, който смята, че изкачването на Черни връх е подходящ начин за отбелязването на паметта на големия българин, да се включи.

Ще бъдем изключително щастливи, ако се присъедините и заедно покажем, че подобна авантюристична инициатива може да обедини и събере много хора на едно място. Очакваме ви!

Събитието във Facebook може да видите тук.

Алеко конста

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.