Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

На 18.01.2014 година „Българска история“ организира масово изкачване на Черни връх по случай 151 години от рождението на големия български писател Алеко Константинов. Щастливеца е считан за основоположник на организирания туризъм в България, тъй като на 27 август 1895г. 300 души, събрани от самия него, се отправят към най-високия връх на Витоша.

В инициативата „По стъпките на Алеко“ се включиха около 250 души, като само малка част от тях не успяха да покорят върха. Изключително сме щастливи, че организирахме подобно събитие и обещаваме, че то може да е първото по рода си, но със сигурност няма да е последното. По-долу може да изгледате как походът беше отразен в медиите.

Репортаж на БНТ2 ден преди събитието, анонсиращ подробности около изкачването.

Репортаж на Нова телевизия в деня на събитието.

Репортаж на BTV в деня на събитието.

Сърдечно благодарим на всички, които се включиха!

От триумфa по бойните полета на Средновековна България, през дните на изпитания по време на войните за национално обединение, до личните истории на достойни българи.

Ние разкриваме пред теб богатия свят на българската история!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

„По стъпките на Алеко“ в медиите
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор