На 18.01.2014 година „Българска история“ организира масово изкачване на Черни връх по случай 151 години от рождението на големия български писател Алеко Константинов. Щастливеца е считан за основоположник на организирания туризъм в България, тъй като на 27 август 1895г. 300 души, събрани от самия него, се отправят към най-високия връх на Витоша.

В инициативата „По стъпките на Алеко“ се включиха около 250 души, като само малка част от тях не успяха да покорят върха. Изключително сме щастливи, че организирахме подобно събитие и обещаваме, че то може да е първото по рода си, но със сигурност няма да е последното. По-долу може да изгледате как походът беше отразен в медиите.

Репортаж на БНТ2 ден преди събитието, анонсиращ подробности около изкачването.

Репортаж на Нова телевизия в деня на събитието.

Репортаж на BTV в деня на събитието.

Сърдечно благодарим на всички, които се включиха!

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.