Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

Скъпи приятели,

Най- сърдечно Ви каним на официалното откриване на VIVA HISTORY – „Историята оживява“.

VIVA HISTORY е най-големият образователен проект на сдружение „Българска история“. По същност той представлява уебсайт, съдържащ изцяло видео съдържание на историческа тематика. Иновативността на проекта се дължи не просто на анимирането и дигитализирането на българската история или пък на факта, че достъпът до платформата е безплатен, а най-вече на самия формат на видеоклиповете. Всички потребители и зрители ще могат да се насладят на 250 видеа с времетраене от 5 до 8 минути – формат, позволяващ обстойно запознаване с конкретната тематика, но и предполагащ увлекателност. Клиповете ще пресъздават историите на личности от всяка сфера на обществения живот, емблематични за родния летопис събития, научни и спортни постижения, исторически и природни обекти, културни забележителности, български празници и традиции.

www.vivahistory.bg е естествено продължение на работата по уебсайта www.bulgarianhistory.org, допълвайки и надграждайки всичко, осъществено екипа в образователната сфера. Екипът на „Българска история“ определя VIVA HISTORY като малка, но значима стъпка към модернизирането на образователната система. Анимациите, интерактивните карти, тестове и аудиовизуални ефекти съпътстват всеки тематичен раздел с цел повишаване на интереса и извличане на най-важното от изучавания материал, заложен в програмата на учебните заведения в страната. Планира се да се направи представяне на проекта в големите училища в страната и да се запознаят директори и учители с ползите от този тип опознаване на историческата наука. Опитът на сдружение „Българска история“ от посещенията им в училищата с цел изнасяне на уроци по родолюбие, показва, че именно аудиовизуалните формати пленяват интереса на подрастващите.

Като почти едногодишен плод на усилията на „Българска история“, подкрепена в това си начинание от VIVACOM, платформата стартира на 1 ноември 2015 година по повод Деня на народните будители, а конкретните очаквания към нея са големи, но и до голяма степен оправдани. Опирайки се на вече изградената си аудитория от над 200 000 души, сдружение „Българска история“ ще положи големи усилия, време и ресурси, за да превърне проектът в неизменна част от интернет ежедневието както на учениците, така и на всеки един възрастен с малък или голям интерес към българската история и култура.

От триумфa по бойните полета на Средновековна България, през дните на изпитания по време на войните за национално обединение, до личните истории на достойни българи.

Ние разкриваме пред теб богатия свят на българската история!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Официално откриване на образователния сайт VIVA HISTORY
5 от общо 18 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор