tabeliПроектът „Нека дадем душа на българските улици“ стартира в края на 2012 година. Идеята му е да бъде отдадена почит и да се припомни за делата на значими личности и за събития от българската история чрез поставяне на исторически табели на възлови места в столицата.

Първоначално екипът на „Българска история“ успя да набере средства за направата на 8 табели, които да бъдат поставени в централната част на града. Идеята бе радушно приета от Столична община, която предложи да намери финансиране и така проектът да добие по-голяма мащабност.

Две години по-късно над 110 столични улици и булеварди притежават свои табели. В рамките на няколко изречения е представена информация на български и английски език за съответното събитие и личност.

Надеждите на екипа са в близко бъдеще проектът да разшири мащаба си и да бъдат събрани  средства и ентусиасти, с чиято помощ исторически табели да „дадат душа” на улиците
и в други градове в страната.

Проектът се реализира в партньорство с „За България“ и Столична община.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.