В разгара на летния сезон даваме начало на тазгодишния ни конкурс с авторски снимки на читатели. Този път той ще се проведе под името „Моето историческо лято“, а условията за участие са съвсем прости. Единственото, което трябва да направите е да ни изпратите Ваши фотография от незабравими пътувания, през които сте имали възможността да посетите места, ключово свързани с родната ни история. Разполагате с широко поле за изява – от монументи и  крепости до местности или населени места, обявени за архитектурни резервати.

моето историческо лято

На снимката трябва да присъствате Вие или хората, с които сте посетили съответното място. При изпращане на снимките трябва да напишете и обекта, който сте посетили и който е на снимката (било то крепост, местност, паметник и др.) В случай, че спазите правилата, изброени по-долу и стигнете до финалния етап на играта, имате възможността да си спечелите страхотни награди, осигурени от нашия партньор VIVACOM.

Правила на конкурса

1. Конкурсът „Моето историческо лято“ ще се проведе от 16 юли до 1 септември, като той ще премине през 2 етапа.

1.1 Първият етап е от 16 юли до 24 август, като през това време всеки ще може да изпраща снимките си на адрес igra@bulgarianhistory.org. Изпратените снимки от всяка седмица ще бъдат публикувани в съответната неделя в специален албум в страницата на „Българска история“, озаглавен „Моето историческо лято“. Всеки има право да участва само веднъж и с една снимка.

1.2 Вторият етап ще се проведе от 27 август до 1 септември, като през този период журито, съставено от екипа на „Българска история“ и VIVACOM, ще излъчи победителите от конкурса измежду първите 10 снимки, събрали най-много харесвания в албума „Моето историческо лято“ за целия период. Гласуването чрез харесвания приключва на 27 август в 00:00 часа.

2. Екипът на „Българска история“ запазва правото си да не допуска снимки за участие в конкурса, ако те не отговарят на определените изисквания за това:

2.1 В случай, че не отговарят на общите изисквания, упоменати по-горе, а именно свързани с тематиката на конкурса.

2.2 В случай, че бъдат определени като неуместни или уронващи българското културно-историческо наследство.

2.3 В случай, че изпращащият снимката е вече взел участие в конкурса.

Награди за спечелилите конкурса

ффСпечелилият първо място след гласуването на журито ще получи страхотен фотоапарат Nikon.

(16 MP; Обектив NIKKOR с 34-кратно оптично увеличение; Сензор за изображения – 1/2,3-инчов, тип CMOS; Фокусно разстояние – 4,0-136 мм; f/3-5,9; дисплей – 7,5-сантиметров (3-инчов) TFT LCD дисплей с широк ъгъл на виждане, с приблизително 921 000 точки (RGBW) с 6-степенно регулиране на яркостта, възможност за накланяне приблиз. 85° надолу, приблиз. 90° нагоре. Модел от 2014 г.)

За следващите трима в класацията е определен мултимедийният диск „Опознай България“, представящ родината ни в множество фотографии и звуци.

Очакваме Вашите снимки и въпроси на igra@bulgarianhistory.org

Екипът ни Ви пожелава незабравимо лято и нека надпреварата в конкурса бъде оспорвана! :)

банер

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.