Скъпи читатели,

С огромна радост Ви съобщаваме, че екипът ни е сред 10-те номинирани в кампанията „Будител на годината“, организирана от FMPLUS. Ако считате, че с дейността си сме заслужили подобно признание, може да гласувате за нас. Регламентът на кампанията позволява да гласувате всеки ден.

Списъкът с останалите номинирани за приза е запълнен от хора, с които за нас е истинска чест, че попадаме на едно и също място. Сред тях са легендарната Райна Кабаиванска, филантропа Игнат Канев, както и колегите ни от „Списание 8“, които с цялостната си дейността допринасят изключително много както за българската наука, така и за журналистиката.

„Българска история“ има и свой фаворит, за когото Ви призовава да гласувате. Мариана Пенчева е една изключителна жена, която отглежда 10 деца от бедни семейства след като приютът, в който са живели те, затваря врати. Тя напълно олицетворява представата ни за будител.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.