Както може би някои от вас знаят, в началото на март обявихме началото на инициативата ни „Да обиколим българските училища“. Повече за нея може да разберете тук, а в следващите няколко реда ще ви представим второто ни посещение в българско училище. На 8 март бяхме поканени от г-жа Славкова да проведем урок пред шестокласници от 129 ОУ „Антим I“ в столицата. Темата, която заедно с преподавателя счетохме, че е най-подходяща за изнасяне пред децата, беше възхода и подема на България след Освобождението. Разказахме на учениците за Съединението, за управлението на някои бележити политици, за Независимостта и отчасти за Балканската война. Чрез снимки от този период и два клипа се опитахме да предадем на децата частица от морала и мисленето на българите от онова време, като в очите им видяхме искрен интерес и любознателност. Останахме впечатлени от факта, че шестокласниците бяха повече от добре подготвени и отговаряха с голям ентусиазъм на всеки наш въпрос. Тръгнахме си от урока повече от щастливи, защото за пореден път се убедихме, че понякога оплюваните от мнозина деца, всъщност са изключително интелигентни и жадни за знания.

Скоро очаквайте материал и за първия ни проведен урок в Луковит на 6 март, както и от предстоящите в Дупница, Средец, Св. Влас, Каварна и Самоков. Очакваме още училища да се свържат с нас и да ни поканят, за да разкажем на учениците по някой друг интересен разказ от историята ни. :) Ето и няколко снимки от урока:

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.