Попълни своята книжна историческа колекция с предложенията ни, валидни до края на настоящата седмица!

КЪМ ПРОМОЦИЯТА

На 18 май проведохме поредния урок от кампанията „Да обиколим българските училища“, който със сигурност ще помним дълго. Този път бяхме в Гоце Делчев, в ПМГ „Яне Сандански“. Останахме силно впечатление от условията, които предлага училището. По-късно разбрахме, че през това лято му е бил направен основен ремонт, който е помогнал то да се превърне в едно от най-модерните училища в България. Самият урок протече по малко по-различен начин. Освен обичайните клипове, които представихме на децата и разговора защо трябва да гордеем, че сме българи, обърнахме внимание и на героя, на който е кръстен и града – Гоце Делчев. След това продължихме с провеждането на една игра между учениците. Идеята беше да съчетаем забавното и полезното и смеем да твърдим, че това се получи. В продължение на един час двата отбора – „Пехота“ и „Кавалерия“ отговаряха на различни въпроси, свързани с България и историята й – от географски, през исторически до такива, съчетаващи в себе си спорта и историята. Двата екипа имаха по няколко минути да размишляват върху зададения въпрос, след което да отговарят. Резултатите бяха много близки, а по-важното бе, че макар и за малко повече от час и учениците, и преподавателите, които присъстваха, както и самите ние, преоткривахме България, красотата й, загадките й и запленяващата й история.

Специални благодарности на Катерина Кобакова. Дълго време ще помним гостоприемството и в частност вкусните кюфтета, с които ни нагости. : )

 


Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да се абонирате за образователните ни видеа в YouTube. Изтеглете сега приложението на магазина ни BULGARIANHISTORY.SHOP за iOS и Android и пазарувайте бързо, лесно и сигурно.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

„Да обиколим българските училища“: Посещение в Гоце Делчев
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

Отговор