Поредният епизод на документалната ни поредица „Легендите оживяват“ представя интригуващите истории на Северна България. В следващите минути ще се спрем в село Врабево, за да чуем тъжната легенда за една невъзможна любов, останала жива за столетия в съзнанието на местните хора. Желаем ви приятно гледане!

Поредицата се осъществява с подкрепата на VIVACOM.
Разказвач: Марио Михайлов
Оператор и монтажист: Мартин Стаматов
Редактори и координатори: Марио Мишев и Иван Кънчев

Вече 8 години разказваме българската история по достоверен и увлекателен начин. Обеднихме стотици хиляди последователи в нашите образователни платформи и канали, които четат, гледат и дискутират съдържанието ни.

Включи се в дейността ни, като станеш наш благодател.

Нека заедно разкрием богатството на родното минало!

Подкрепи ни в Patreon

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Хареса ли ви статията?

Легендата за невъзможната любов на Стоян и Деляна (видео)
4.9 от общо 17 глас(а)
Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.

1 коментар

  1. Публикувайте видео съдържанието, аз няма как да гледам видеа непрекъснато, но чета статиите постоянно. Не е честно да пускате публикации единствено с видеоматериал. :(

Отговор