Представяме ви първия епизод на видеорубриката ни „Минало в минути“. Днес чаровната  водеща Мирела ще избърше прахта от крилата на българската авиация и ще полети с нея към небосклона, където само преди век страната ни е била световна сила.

В следващите три минути ще разберете кой е първият монарх в света, летял със самолет и къде се намира първото военно летище. Ще си припомните вдъхновяващата история на Асен Йорданов, както и тази на Райна Касабова.

Очаквайте всяка събота и следващите издания на „Минало в минути“, в които Мирела ще ви води на кратки, но запомнящи се разходки из родния летопис. Желаем ви приятно гледане и не забравяйте да ни изпращате вашите предложения за теми на рубриката.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.