В шестия епизод от туристическата поредица на сдружение „Българска история“ водещият Драгомир Симеонов предизвиква Иван, Елена, Марио и Ивомир да му представят две места от нашата родина, пропити с легендарна история. Няма значение дали тя е свързана с българския фолклор или с този на народи, населявали тези земи преди нас. Локацията, която младите приключенци са предизвикани да изберат, трябва да бъде „свидетел“ на мистичната история, съхранила се през вековете до ден днешен.
И този път регламентът е различен – участниците са принудени да сдружат сили по двойки и заедно като отбор да разбулят частица от тайнствената история на България.

Кои легендарни местности избраха те и дали преданията отговарят на заданието на водещия, разберете в следващия половин час.

„Наръчник на приключенеца“ e туристическо предаване, осъществено от сдружение „Българска история“ с подкрепата на VIVACOM. То се състои от 10 епизода, представящи българската история, природа, бит и архитектура. С характеристиките си на риалити формат, поредицата дава полезна информация в изброените направления чрез преживяванията на екипа ни.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.