„Минало в минути“ е новата видео рубрика на сдружение „Българска история“. Форматът следва посоката на организацията за достъпно и увлекателно представяне на забравени личности и епизоди от родното минало. Автор и водещ на влога е Мирела, която води зрителите на кратки, но запомнящи се разходки из българския летопис.

Във втория епизод на поредицата, публикуван на 18 февруари – годишнината от гибелта на Васил Левски, Мирела припомня някои позабравени или пък дори непознати факти за Апостола на българската свобода.

Колко е бил висок Левски, коя е била любимата му песен и колко братя и сестри е имал? Отговорите на тези въпроси разберете в следващите 3 минути. Желаем ви приятно гледане!

Тук може да гледате и първия епизод на влога, а ако Мирела ви е впечатлила с любопитните факт не се колебайте да научите още за Апостола от последния брой на списанието ни.

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.