Осмият епизод от поредицата “Легендите оживяват” е вече тук! Както някои от вас знаят, през септември 2013 година обиколихме значителна част от Южна България в търсене на легенди, предания и митове. Идеята ни беше да запишем разказите на местни жители и краеведи  и по този начин да направим първата по рода си видео колекция от български митове и предания.

В осми епизод на поредицата ще ви запознаем с легендите от с. Орехово, намиращо се в Родопа планина. Селото е съхранило до ден днешен истории за своето създаване, за хората, обитавали го през тежките години на османското иго, както и чудни легенди за планината.

Легендите за село Орехово продължават и в девети епизод. Те разказват за създаването на селото, за хората, обитавали го през тежките години на османското иго, както и чудни истории за планината.

Това е само началото на мащабната поредица, чиято цел е постепенно да обхванем както Централна, така и Северна България. Приятно гледане.

 

Защо не се абонирате за нашия бюлетин?

Българска история
„Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ.